Direkt i postkassen
Fri retur
Fri frakt över 395kr

Eggløsningstest

Med en eggløsningstest kan du enkelt sjekke når du har eggløsning og størst mulighet for å bli gravid.

Her kan du kjøpe eggløsningstest.

Eggløsning foregår i midten av menstruasjonssyklusen, ca 14 dager før mens. Hvis du har regelmessig mens, er det ganske enkelt å beregne dagene når eggløsningen kommer å skje. Hvis du er usikker, bruk vår populære kalender for å gi deg mer nøyaktig informasjon om når du får din eggløsning.

Hvordan fungerer en eggløsningstest?

Ved eggløsning øker luteiseringshormonet LH i kroppen. Det skjer 24-36 timer før eggløsning og kommer derfor ganske raskt. Hormonet fremkaller kvinnens eggløsning og påvirker også kroppens gule legeme, slik at slimhinnene i livmoren blir mer mottakelige for et befruktet egg. Hormonet LH finnes også hos mannen og er ansvarlig for å opprettholde nivåene av det mannlige kjønnshormonet testosteron.

En eggløsningstest måler nivåene av LH i kvinnens kropp og viser positive resultater ved LH-forhøyning. Eggløsningen er da veldig nær.

I praksis fungerer eggløsningstesten nesten som en enklere graviditetstest; Du tisser på teststikken og resultatet vises innen noen minutter i et vindu på eggløsningsstikken. Det finnes også en eggløsningstest med en beholder for deg som finner det uhygienisk å holde pinnen og deretter lede urinstrålen mot den. Du tisser da i beholderen og deretter stikker teststikken i urinskålen. Resultat vises i stikkens ”display” innen noen få minutter.

En eggløsningstest lar deg bekrefte LH-økning, og dermed øke sjansene for graviditet i løpet av de neste to døgnen. Med andre ord er det et godt hjelpemiddel for deg som prøver å bli gravid på naturlig vis.

Når på døgnet er det passende å utføre testen?

Mange eggløsningstester gir deg muligheten til å teste når som helst på døgnet. Det kan imidlertid være hensiktsmessig å gjøre testen på omtrent samme tid hver dag. Noen produsenter fraråder å ta testen før klokka 10 om morgenen.

Det finnes også tester hvor du ikke får tisse 4 timer før du tar eggløsningstesten. Ellers er det ikke sikkert at LH-mengden i urinen er høy nok til å kunne tas opp ved testen. Gjør det til en vane, les alltid pakningsvedlegget før du gjennomfører eggløsningstesten.

Hvordan maksimerer jeg sjansene for graviditet med eggløsningstesten?

Hvilken dag i måneden som er egnet for testing avhenger av menssyklusen din. En normal syklus ligger mellom ca 26-31 dager, men det finnes variasjoner fra 20 opp til 40 dager. Bare du selv vet nøyaktig hvordan din menssyklus ser ut. Hvis syklusen din er 21 dager eller kortere, kan du ta eggløsningstesten på dag 5. Hvis syklusen din er 30 dager, passer det best å teste på dag 10. Hvis du har en lengre syklus på 40 dager eller mer, kan du begynne å teste 17 dager før menstruasjon.

Noen kvinner har imidlertid en uregelmessig syklus, noe som gjør det litt vanskeligere, men likevel fullt mulig å beregne når eggløsningen din er på gang. Hvis mensen din varierer mer enn 3 dager, utgå fra den korteste syklusen du har hatt de siste 6 månedene.

Du må kanskje ta flere teststikker for å sikre en LH-stigning under en menssyklus. Ikke nøl med å ta flere eggløsningstester. Det er alltid best å være på den sikre siden, selv om det koster litt ekstra.

Når eggløsningstesten viser økte nivåer av hormonet LH, er det tilrådelig å ha vaginalt samleie innen 48 timer for å maksimere sjansene for å bli gravid. Dagene når du har størst mulighet for å bli gravid, er dagen før eggløsningen og selve eggløsningsdagen. Derfor er det veldig gunstig hvis du har samleie den dagen testen gir utslag og/eller neste dag. Sjansene for å bli gravid er da relativt gode.

Hvordan tolker jeg eggløsningstesten?

Dagens eggløsningstest er ganske lett å lese. De fleste tester har to streker: referansemerket og resultatstreken. Den første er for å vise at du har utført testen riktig. Den andre viser om du har eggløsning. Resultatstreken skal være sterkere eller like sterk som referansemerket når LH-stigningen har startet. Om resultatstreken er svakere eller fraværende (vanligvis forekommende), har du ikke eggløsning. Gjør da en ny test på akkurat samme tidspunkt om morgenen.
 
Resultatet skal leses innen 5 minutter for å være pålitelig. Etter lengre tid er eggløsningstesten ikke lenger pålitelig, og resultatet kan allerede ha blitt endret.

Hvis eggløsningstesten er positiv, kan du være sikker på at LH-økningen har begynt, og at du sannsynligvis vil være fruktbar i løpet av de neste dagene.

Er et positivt resultat helt pålitelig?

Dessverre, ikke helt. Eggløsningstesten viser økningen av det luteiserende hormonet, LH, i kvinnens kropp. Nivåene av LH øker 24-36 timer før eggløsning. Testen viser altså hva som skjer før selve eggløsningen, ikke selve eggløsningen i seg.

Det kan derfor være slik at det ikke skjer en eggløsning, selv om eggløsningstesten gir et positivt svar, men det er svært sjeldent. Du bør derfor alltid anta at eggløsning kommer hvis du får et positivt resultat.

Kan eggløsningstester reagere på graviditet?

Ved en graviditet strømmer hormonet Beta hCG inn i blodet. Dette hormonet er i sin natur svært likt LH. De fleste eggløsningstester kan ikke skille mellom de to hormonene. Derfor kan en eggløsningstest svare på Hcg og vise graviditet. Imidlertid bør en eggløsningstest aldri erstatte en graviditetstest. Hcg forekommer i kroppen selv når du ikke er gravid. Men Beta Hcg finnes bare ved graviditet. Imidlertid er en eggløsningstest ikke tilstrekkelig avansert for å skille mellom de ulike variasjonene av hCG og kan derfor feilaktig vise graviditet. Derfor bør du alltid ta en graviditetstest hvis du tror du er gravid. Eggløsningstestens svar er rett og slett ikke pålitelig nok, og når det gjelder graviditet, kan du ikke sveve i usikkerhet, man vill vite med sikkerhet.

Handle rimelige og pålitelige eggløsningstester hos oss

Hos oss på quicktest.no finner du et stort utvalg av eggløsningstester til lave priser. Vi samarbeider bare med etablerte leverandører og kan på den måten alltid tilby deg kvalitetsprodukter.
 
Du handler enkelt i kassen og får bestillingen din i postkassen allerede den etterfølgende dagen hvis du bestiller før kl. 16.00. Våre pakker er selvsagt diskrete slik at ingen vet hva de inneholder. Med oss kan du spare både penger og få pålitelige produkter som maksimerer sjansene for å bli gravid. Varmt velkommen med din bestilling og lykke til!
 

Vanlige spørsmål om eggløsning

Hvor sikre er deres eggløsningstester?

  • Påliteligheten er 100% når den brukes på rett måte. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du går på hormonbehandling, vil testen ikke være pålitelig, da anbefales det at du kontakter legen din i stedet.

Kan jeg bruke eggløsningstesten for forebyggende formål?

  • Nei. Denne testen er utviklet for å oppdage eggløsning og skal ikke brukes i et forebyggende formål.

Hvordan fungere den?

  • Ved å tisse direkte på den absorberende delen, suges urinen opp i testen. Hvis eggløsning er nær i tid, vil testen tydelig angi dette.
    Du får svar innen få minutter.
Quicktest Onlinezon AB
Landskronavägen 729
257 30 Rydebäck SWEDEN
Besøk oss på Facebook og Instagram for å se våre siste tilbud.
Quicktest Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest SverigeQuicktest DenmarkQuicktest Finland
kundeservice@quicktest.no
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram