Glutentest

Glutentest gir deg svar

Det er ikke vanskelig å gjennomføre en glutentest hjemme. Flere og flere velger å gjøre det for å finne ut om det er grunn til å mistenke glutenintoleranse. Med en glutentest er tanken at du utelukker cøliaki som sykdommen kalles. En test som viser positivt betyr ikke at du har glutenintoleranse, men det er en god grunn til å oppsøke lege for en videre undersøkelse.

Et negativt resultat er mest sannsynlig det samme som at du ikke er glutenintolerant. Da bør du undersøke andre grunner til hvorfor du opplever symptomer som f.eks. oppblåst mage, diaré og tretthet.

Begynn med å utelukke cøliaki

Når du vil teste deg selv for å se om du har glutenintoleranse ønsker du vanligvis å få et svar, svart på hvitt. En glutentest kan være til stor hjelp da den oppdager antistoffene som kroppen din har skapt som en reaksjon spesifikt mot gluten. Men det er viktig å forstå at det er nødvendig med mer enn én test for å fastslå sykdommen cøliaki. Anse derfor glutentesten som et verktøy for å utelukke glutenintoleranse og ikke omvendt.

Konstatert glutenintoleranse, men negativt resultat

Det er viktig å vite at du skal ta en glutentest når du fortsatt spiser glutenprodukter. Hvis du allerede har fått glutenintoleranse konstatert av en lege og nå ønsker å dobbeltsjekke med en hjemmetest, kan du få et feilaktig svar hvis du allerede har begynt å innta en glutenfri kost. For mange er det bedre å starte med en hjemmetest når mistanke om sensibilitet for gluten først inntrer. Dersom svaret er positivt anbefales det å gå videre og få hjelp fra en spesialistlege som kan ta nye tester og også foreskrive et kosthold som vil kunne ha en positiv helsemessig effekt.

Når skal man ta en glutentest?

Det er langt fra alle som ligger i risikosonen for glutenintoleranse. Hvis du føler at din mage blir oppblåst når du spiser brød, er det ikke det samme som at man ikke tåler gluten. Dersom du vet at det finnes cøliaki i familien øker risikoen. Da kan symptomer som magesmerter i kombinasjon med blemmer i munnen og på kroppen være en god grunn til å teste seg for glutenintoleranse. Det er mulig å teste for å se om du har samme genoppsettning som familiemedlemmer med cøliaki. Et positivt svar på denne testen betyr ikke det samme som å være glutenintolerant. Det betyr bare at risikoen for å bli glutenintolerant er større.

Slik fungerer en hjemmetest

Med en hjemmetest mot gluten kan man på noen minutter få vite om det er vevstransglutaminase antistoffer i blodet. Dersom det gjør det finnes det et behov for å fortsette med videre undersøkelser for å se om du har cøliaki. Hvis det ikke finnes slike antistoffer i blodet får du et negativt resultat, da er det svært lite sannsynlig at du er glutenintolerant. Hvis testen oppdager spesifikke antistoffer, viser testen positivt.

Med en glutenfri kost vil nivået av vevstransglutaminase antistoffer reduseres. Etter noen uker med glutenfri kost, kan de helt forsvinne fra blodet. Da kan du få et negativt resultat med en glutentest selv om du faktisk har cøliaki.

Med testen kommer en detaljert brukermanual. Det er ikke vanskelig å stikke og det gjør ikke vondt. Følg instruksjonene for å forsikre deg om at testen kommer til å fungere som den skal.

Hvordan skal du bruke testresultatet?

En glutentest for hjemmebruk skal ses som et hjelpemiddel for diagnostisering av cøliaki. Den endelige diagnosen må gjøres av en lege. Hvis du opplever symptomer og får et negativt resultat, bør du gå videre å undersøke hvorfor du har de problemene du opplever. Det finnes andre sykdomstilstander som kan forårsake symptomer som ligner de som oppstår ved glutenintoleranse.

Finn ut om du har glutenintoleranse og søk rådføring hos lege hvis testen gir deg et positivt resultat.
Bestill din glutentest hos oss ​​i dag og få den raskt hjem i postkassen.

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
Sikker betaling med:
KlarnaVisa / Mastercard
Ekspresslevering med:
Levering med Bring
Besøk oss på Facebook og Instagram for å se våre siste tilbud.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest SverigeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram