Direkt i postkassen
Fri retur
Fri frakt över 395kr

Graviditetstest

En graviditetstest er en smart og pålitelig måte å se om du er gravid. Noen dager etter befruktningen begynner kroppen å utskille hormonet hCG (human coronary gonadotropin) i blodet. HCG er målbart ca en uke etter befruktning og mengden fordobles annenhver dag for å nå sin maksimale mengde 10 uker inn i graviditeten.

Her kan du kjøpe graviditetstest.

På tidspunktet før den første uteblivne menstruasjonen, kan nivået allerede overskride 100 mlU/ml, som er godt over de normale graviditetstest nivåene som er 25 mlU/ml. Graviditetstesten måler mengden hormoner som er tilstede i urinen, og gir deg et raskt svar hvis du er gravid eller ikke. Hvis mensen uteblir, kan hormonet i urinen gi deg et sikkert svar. Dette betyr at testen kan avsløre en graviditet allerede 1-2 uker etter befruktningen.
 

Når er det hensiktsmessig å gjøre en graviditetstest?

Ulike tester gir svar til forskjellige tider. Men alle typer av graviditetstester gir et trygt svar senest da den uteblivne mensen burde ha startet. Har du uregelmessig mens eller du ikke vet når den skal komme, kan det være lurt å ta testen omtrent tre uker etter et ubeskyttet vaginalt samleie.
 
Graviditetstestene på markedet utvikler seg kontinuerlig, og det finnes tester som reagerer pålitelig på så lite som 10 mIU/ml hCG. Disse såkalte tidlige testene kan vise graviditet allerede 5-6 dager før beregnet mens. Andre tester med normal følsomhet, 20-25 mIU/L hCG, kan avsløre graviditet dagen før forventet menstruasjon eller senest dagen før mens.
 

Hvor finner jeg en egnet test?

Tilgjengeligheten av graviditetstester er nå veldig bra, og du kan for eksempel kjøpe en graviditetstest her på quicktest.no eller på apoteket, i mange matbutikker og hos mange andre helsebutikker på nettet. Du kan også gjøre en test på din jordmorsklinikk, helsesenter eller ungdomssenter. Det er vanligvis gratis. Du kanskje må bestille en tid hos senteret, men noen har også drop-in tider der du kan levere urinprøver. Du velger hvilket senter du vil gå til. Hvis du vil være anonym og ikke vil at noen skal finne ut at du gjør en graviditetstest, kan det være lurt å bestille en graviditetstest online. Levering skjer via post med diskrete avsendere, og selvfølgelig er testen like pålitelig som hos helsevesenet, da det er de samme testene som brukes.

Slik gjør du testen

En graviditetstest måler forekomsten av hormonet HCG. Stoffet øker i omfang når egget har blitt befruktet og morkaken har dannet seg. Den fysiske formen for en graviditetstest ligner en penn, plastpinne eller en pappstikke. Du dypper en del av stikken i tisset og urinen suges opp og hCG-nivået måles. Etter at testen har kommet i kontakt med urinen, kan du enkelt legge den flatt og etter en stund kan du se et resultat som enten markeres som et minustegn (ikke gravid) eller et plusstegn (gravid). Andre tester har to ruter der det skal være en strek i begge. Hvis det bare blir en strek i den ene ruten, er du ikke gravid. Det finnes også digitale tester som også viser i hvilken uke av graviditeten du er i. De fleste tester i dag er mer enn 99 prosent pålitelige; med andre ord, viser testen pluss kan du regne med å være gravid. Hvis du gjør testen bare en uke etter ubeskyttet samleie, er det usannsynlig at hCG-nivået i urinen er høyt nok til å gi noe resultat. Du kan da vente en uke til og deretter utføre en ny test.

Ulike typer av graviditetstest

I dag finnes det mange forskjellige typer graviditetstester på markedet. Felles for alle er at de måler hCG-nivået i urinen. Hvilken test du velger er et spørsmål om smak, bekvemmelighet og pris. Men påliteligheten kan variere noe, så vi anbefaler at dere bruker en av de europeiske typene av graviditetstest som vi leverer, da disse har vist seg å være de beste. Bruksanvisning på norsk er alltid inkludert hvis du kjøper produktet i Norge.

Stikker

Graviditetstester i form av stikker er billige, men pålitelige, med en pålitelighet som er ca 99,5 prosent. De brukes av ungdomsmottakelser, IVF-klinikker og andre helsetjenester. Du får mange graviditetstester for pengene hvis du velger stikker og de er enkle å lese av. Imidlertid mangler de fleste graviditetsstikker de mest avanserte funksjonene, for eksempel evnen til å vise hvilken uke du er i. Du dypper bare teststikken i urinen og får svar innen få minutter. Den enkleste og billigste måten å teste om du er gravid, med tilfredsstillende resultat.

Stav

Graviditetstest modell stav fungerer på nesten samme måte som en stikke. Den eneste forskjellen er at du tisser direkte på staven, som mange opplever som lettere, men kanskje også noe mer uhygienisk [eller mer hygienisk?]. Staven har en oppsugningsdel som effektivt trekker til seg urinen, som gjør at du slipper å bruke en oppsamlingsbeholder. Stavene har omtrent samme pålitelighet som stikkene, omtrent 99,5% sikker. Resultatet er synlig i stavens vindu innen ett par minutter og er lett å lese. En stav som gir utslag på 20-25 mIU/ml hCG kan leses av med sikkerhet en uke etter menstruasjonen. Andre krever noe høyere innhold av hormonet for å gi utslag, og da må man kanskje vente ytterligere et par dager for å være sikker på et pålitelig resultat.

Kassett

Graviditetstest med kassett er ofte brukt i medisinsk behandling og er marginalt sikrere enn stikker og staver. Med en patron laget for urinprøver, kan du få en graviditet bekreftet så tidlig som en uke etter befruktning. Urinen samles i en beholder og deretter senkes kassetten ved hjelp av pipetten som følger med. Kassettens fordeler er at den reagerer tidlig på graviditet og påliteligheten er over 99,5 prosent. Effekt og pålitelighet kan imidlertid variere litt mellom forskjellige merker og patroner. Ulempen er at noen kvinner opplever testkassetter noe vanskeligere med to separate deler og momenter. Noen sammenligner testkassetten som et forvirrende vitenskapelig eksperiment med plastpipette som dyppes i urinbeholderen. Flere trinn og vanskeligere å avlese strekene fører til at mange kvinner velger en annen graviditetstest enn kassetten. Testkassettene selges i multi-pack og er engangsvarer. Da du får flere patroner ved et kjøp, er de ganske rimelige.

Remse

Ytterligere en form for graviditetstest er remsen. Du dypper den lille teststrimlen i en beholder eller en skål – vanligvis følger ingen sådan med remsene – bløt den med urin og vent noen minutter. Ulempen med strimlene er at mange synes det er litt fiklete og uhygienisk. Resultatlinjene kan også være ganske små og vanskelige å lese. Påliteligheten for graviditetstest med remser er omtrent i nivå med stikker og staver.

Clearblues digitale graviditetstester

Clearblue er den første på markedet med å utvikle digitale tester med ukentlige indikatorer. Med dem kan du velge om du vil teste ved å tisse direkte på testen eller samle tisset i en beholder, og deretter teste. Clearblues digitale tester kan tas fra 4 dager før den estimerte menstruasjonsdagen, men vi anbefaler å ta dem på samme dag som din forventet mens skal komme. I motsetning til andre graviditetstester som viser enkle svar, så vises Clearblues digitale test i ord. I skjermen vises enten ”Gravid” eller ”Ikke gravid”. Hvis resultatet er positivt, vil du også se hvor langt din graviditet har kommet med enten 1-2. 2-3 eller 3+. Vi kan forvente at flere merker vil følge etter og tilby digitale tester i nær fremtid. Det er positivt fordi prisen på disse testene sannsynligvis da vil falle.
Moderne svangerskapstester er generelt veldig enkle å lese av korrekt. Utfør du testen på et helsesenter, så kan du få hjelp med å tolke testen riktig.

Hvor pålitelig er graviditetstester?

Som vi har nevnt tidligere, er dagens graviditetstest veldig pålitelig med en pålitelighet som ofte overstiger 99 prosent. Bare følg instruksjonene i bruksanvisningen som alltid er inkludert, så kan du stole på testen. Viser testen tydelig at du er gravid, kan du være sikker på at det er så. Graviditetstestene du kjøper er like pålitelige som de du tar på et helsesenter, da det er de samme typer tester som brukes.

Det finnes allikevel spesielle forhold som gjør at resultatet kan være misvisende. Hvis du innen en måneds tid har avbrutt en graviditet på grunn av abort eller spontanabort, kan HCG-nivåene fortsatt være forhøyet når du utfører testen. HCG-nivåene kan også variere fra kvinne til kvinne. Hvis du tar testen tidlig og ikke er sikker på resultatene, anbefaler vi alltid at du tar en ekstra graviditetstest en uke senere for å være helt sikker.


Kjøp pålitelige graviditetstester billig hos oss online!

Når du kjøper graviditetstester på quicktest.no sparer du mye i forhold til å kjøpe i butikk eller apotek. Videre er kvaliteten høyere da våre tester blir tatt som blodprøver, og på denne måten måler HCG-nivåene i kroppen betydelig mer presist. De viser graviditet på et tidligere stadium enn vanlige graviditetstester og gir også en indikasjon om graviditeten utvikler seg normalt. Vi synes ikke at en eneste kvinne skal leve i usikkerhet hvis man er gravid eller ikke og derfor er vi veldig nøye med å velge bare de beste leverandørene for våre graviditetstester. Vi leverer allerede neste dag på hverdager og du kan velge mellom flere forskjellige betalingsalternativer. Vi sender alle ordrer diskret og ingen vil få vite at du har kjøpt en graviditetstest. Graviditetstester kan være bra å kjøpe sammen med en eggløsningstest hvis du er ivrig etter å maksimere sjansene for å bli gravid. En rekke tester kan kreves før du får det resultatet du vil ha, så det er en økonomisk fordel å handle våre multi-pack tester. Hvis du ikke er fornøyd med produktene, har du full returrett under betingelsene for distansehandelsloven.

Hva skal du gjøre etter testen?

Hvis resultatet ikke indikerer at du er gravid, må du bare kaste testen. Et negativt resultat kan selvsagt være en skuffelse hvis du har veldig lyst til å bli gravid, men ikke la deg skuffes for mye, uten fortsett å prøve på naturlig vis. Et par som regelmessig har samliv med samlag ca 2-3 ganger i uken vil i 8 tilfeller av 10 bli gravid innen ett år. Skulle det ikke skje finnes det god hjelp å få, dere kan begynne med å vende dere til helsesenteret for videre undersøkning. Kvaliteten på egg og sæd kan undersøkes og hvis testene indikerer vanskeligheter med å bli gravid, kan IVF eller testrørsbefruktning være et godt alternativ. Hvis du har spørsmål om graviditetstesten kan du også kontakte et helsesenter eller jordmor. De er tilgjengelige for din skyld og vil gjerne hjelpe deg.
Viser resultatet at du er gravid er det bra å kontakte en jordmorsklinikk umiddelbart. Du kommer da raskt inn i systemet, og de kan bestille KUB- og ultralydstester til deg i god tid. Du og din partner møter nå en veldig spennende tid, og vi på Quicktest.no ønsker dere all lykke med graviditeten.

Hvor raskt får jeg et testresultat?

  • Et klart svar kan leses etter noen minutter. To strek betyr at du er gravid, en strek betyr at du ikke er gravid.

Hvordan fungerer graviditetstesten? - Hvordan gjør jeg det?

  • Enkelt – ved å tisse på teststikken. Legg deretter testen på en flat overflate og vent i 5 minutter.

Er deres graviditetstest CE testet?

  • Ja, samtliga tester är CE godkända som IVD (In Vitro Diagnostic) In vitro är latin för ”utanför kroppen”. Ett serum/vätska som normalt finns inne i kroppen testas och utvärderas utanför kroppen.

Hvor sikker er graviditetstesten deres?

  • Ja, alle tester er CE-godkjente som IVD (In Vitro Diagnostic). In vitro er Latin for ”utenfor kroppen”. Et serum/væske som vanligvis finnes inne i kroppen testes og evalueres utenfor kroppen.
Quicktest Onlinezon AB
Landskronavägen 729
257 30 Rydebäck SWEDEN
Besøk oss på Facebook og Instagram for å se våre siste tilbud.
Quicktest Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest SverigeQuicktest DenmarkQuicktest Finland
kundeservice@quicktest.no
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram