Overgangsalderen

Er du i klimakteriet? En enkel test forteller raskt om du har kommet i overgangsalderen. Med over 99% sikkerhet får du svar, testen gjør du hjemme i fred og ro.

Overgangsalder test

Alle kvinner før eller senere kommer i overgangsalderen, men akkurat når det skjer er svært individuelt. Det sies at det er sannsynlig å komme i klimakteriet mellom 45 og 55, men det finnes selvsagt tilfeller der det skjer tidligere eller senere. Praktisk betyr dette at mensen opphør og det oppstår store, hormonelle forandringer som kan påvirke livet på mange forskjellige måter. Hvis du vil vite om du er i overgangsalderen, kan du finne ut dette med en klimakterietest som viser om nivået av hormonet FSH har økt i kroppen din. Dette er en pålitelig hjemmetest som fungerer likt som graviditetstester og eggløsningstester.

Slik fungerer en klimakterietest

Testen som du kan utføre hjemme er til for å måle nivåene av det follikelstimulerende hormonet FSH (follitropin). Dette hormonet er svært viktig for vår forplantning for både menn og kvinner, da det stimulerer produksjonen av kjønnsceller og sikrer at follikler med egg utvikler seg i eggstokkene. Under en vanlig menssyklus, faller FSH drastisk før eggløsning, og deretter stiger raskt for å bidra til å få egg til å vandre ned for mulig befruktning.

I klimakteriet vil FSH-hormonet stige til et nivå som følge av nedgangen i kroppens østrogennivå. En klimakterietest kan vise om det er så at man har et nivå som indikerer at det faktisk har med overgangsalderen å gjøre. Et positivt svar kan komme som en stor lettelse, da det gir en god forklaring på klimakteriesymptomer som man kan oppleve.
Slik tester du:

• Samle urinen i en plastkopp
• Dypp klimakterietestens stikke i urinen et par sekunder slik at den blir bløt
• La stikken hvile i omtrent ett minutt for at deretter lese av resultatet

Overgangsalderen - symptomer

En test for klimakteriet er en sikker måte å finne ut om man har nådd denne perioden i livet sitt eller ikke, men det finnes selvfølgelig andre saker som kan tyde på at det faktisk er slik. Hvis du har ett eller flere av følgende symptomer, kan du ta en klimakterietest for å konstatere det du allerede mistenker.

• Mensen avtar eller opphører helt under en lengre tidsperiode
• Kroppen går gjennom hetebølger
• Kraftig svette skjer plutselig
• Humøret svinger betraktelig
• Det er vanskelig å sove
• Problemer med urinveisinfeksjoner
• Skjedens slimhinner er tørre og sensitive

Det sies at overgangsalderen kan oppleves på forskjellige måter. Noen får svært vanskelige fysiske problemer, mens andre kanskje ikke legger merke til mye mer enn at mensen uteblir.
Noe som kan påvirke alle er psykiske problem av at man plutselig befinner seg i et stadium der du innser at de fruktbare årene er over. Selv om du ikke vil bli gravid, kan det føles vanskelig at det fysiologisk ikke lenger er mulig, og kroppen forandres. Man kan bekymre seg med tanker om å bli gammel, som for noen kan oppleves som skremmende. Man kan også begynne å fundere på hvor lenge man skal plages med symptomene som gjør det vanskeligere å leve som vanlig, og det kan føles frustrerende.

Hvis du får et positivt svar på klimakterietestet

Om din klimakterietest viser et positivt resultat så er det svært viktig at du får profesjonell hjelp med symptomene som plager deg. Det kan være så at hetebølgene og andre problemer fortsetter i lang tid, og da er det viktig å gjøre det man kan for å redusere symptomene. Hvis man blir deprimert, irritert og sint er det faktisk noe som kan skade forholdene dine med venner og familie, så det er viktig å ta tak i klimakteriesymptomene så snart man har bekreftet dem som sådan.

Bestill klimakterietest online

Det finnes behandlinger som kan lindre fysiske problemer, også mentale, men begynn først med å bekrefte at det egentlig handler om overgangsalderen. Hos oss kan du bestille en klimakterietest som kommer direkte hjem til deg i en diskret forpakning. Bestill før klokken 16:00 og du har testen neste dag! Vi tilbyr kun kvalitetstester som gir pålitelige svar, forutsatt at du nøye følger instruksjonene som følger med testen.

Quicktest tilbyr bare tester som er CE-godkjente, derfor gir vi alltid 100% fornøyd kundegaranti på alle hjemmetester.

Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
Sikker betaling med:
KlarnaVisa / Mastercard
Ekspresslevering med:
Levering med Bring
Besøk oss på Facebook og Instagram for å se våre siste tilbud.
Onlinezon AB
Organisationsnummer: 559020-1470
Quicktest SverigeQuicktest DenmarkQuicktest FinlandQuicktest BelgiumQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram