+46 (0)42-4008700

042-4008700

Direkte i postkassen

100% garanti

Fri frakt

Fri retur

Prostata eller PSA (Prostata Spesifikt Antigen) er en kjertel som omslutter den øvre delen av urinrøret. Ved mannens utløsning blandes væske fra kjertelen med sædcellene og danner sammen med de sædvæsken. Prostataen har således til oppgave å gjøre befruktningen enklere. Prostataen er plassert mellom mannens testikler og anus.

Her kan du kjøpe prostatatest.

Ved godartet forstørrelse av prostatakjertelen eller prostatakreft, er PSA-mengden forhøyet. Med vår pålitelige prostatatest kan du raskt og enkelt finne ut om din PSA-mengde er normal. Viser testen forhøyede nivåer, bør du kontakte legen din eller helsesenteret. Det er imidlertid viktig å huske at økt prostata nivå ikke trenger å indikere alvorlig sykdom. Faktisk kan det være mange underliggende årsaker til en økt PSA-verdi. Noen aktiviteter som sykling kan føre til midlertidig økning av PSA i blodet.

Smertefritt og smidig prostatatest

Det er enkelt og helt smertefritt å gjennomføre vår PSA-test.
Å utføre testen tar bare ca 10-15 minutter. Bruksanvisningen er på norsk og er godt illustrert med tekst- og fargebilder.
Vår prostata-test inneholder:
• Testpatron med pipette
• Fortynningsvæske
• Lansett
• Bruksanvisning

Testen gir deg en god mulighet til å oppdage prostatakreft på et tidlig stadium. I Norge er det ingen generell screening av menns prostata (i motsetning til kvinners mammografi) og det er derfor veldig opp til individet selv å være proaktiv og teste seg selv.

prostatatest

Hvordan testen skal tolkes

Vår prostatatest har en meget høy pålitelighet. Lav konsentrasjon av PSA i blodet betyr at risikoen for prostatakreft under de neste årene er liten. Quicktests prostatatest er primært rettet mot menn fra rundt 40 år og oppover. Prostatakreft er en sykdom som sjelden debuterer før 50 års alder. Med våre PSA-tester kan du jevnlig teste deg raskt og smidig, uten å måtte besøke et helsesenter.
Prostatakreft er den vanligste formen for kreft i Norge, og 9000 nye tilfeller oppdages hvert år. Med prostata-testen har du en god mulighet til å oppdage eventuelle endringer i god tid og samtidig forsikre deg om at du er fullt frisk. Det faktum at en av de vanligste kreftformene ikke screenes som andre kreftformer er bemerkelsesverdig, så denne testen er trolig vår viktigste hjemmetest. Å identifisere tidlige endringer i prostata er ofte avgjørende for en optimal tilfriskning.

Mer informasjon om PSA-test fra Sosialstyrelsen

Generell informasjon fra Sosialstyrelsen om prostatatest
finner du her

Er testen pålitelig?

Ja, samme IVD-test utføres innen Europas helsetjenester. Imidlertid er det viktig at prostatatesten utføres i henhold til instruksjonene. Les bruksanvisningen nøye før testen utføres. Vær også oppmerksom på at ulike prostata-stimulerende aktiviteter kan påvirke testresultatene. Disse aktiviteter kan omfatte sykling, transrektale ultralyd og sæduttømming. Det anbefales da å vente, se tiden som er angitt i bruksanvisningen.

Hva skal jeg gjøre hvis prostatatesten er negativ?

Hvis testen er negativ, er du mest sannsynlig fri for sykdommer i prostata. Hvis du opplever symptomer bør du kontakte legen din. Symptomene kan skyldes mange forskjellige ting.

Blir blod brukt til å gjøre testen?

Ja, med et raskt og smertefritt stikk i fingeren, fang noen dråper blod inn med den medfølgende pipetten. Blodet dryppes etterpå med det medfølgende fortynningsmiddelet i testkassetten, etter noen få minutter avleses resultatet.

Betyr et positivt resultat at jeg har kreft i prostata?

Nei, faktum er at det kan være mange grunner til en forhøyet PSA-verdi. Noen eksempler på en forhøyet PSA-verdi inkluderer blant annet godartet prostataforstørrelse, noen ganger kalt BPH, betennelse og infeksiøse prostata sykdommer (f.eks. Prostatitt). Noen aktiviteter kan også føre til at PSA-verdien øker midlertidig. Sykling og sæduttømming er noen eksempler. Derfor bør du ikke utføre et prostatatest direkte etter disse aktivitetene, vår anbefaling er å vente minst 24 timer med å fullføre testen.