+46 (0)42-4008700

042-4008700

Direkte i postkassen

100% garanti

Fri frakt

Fri retur

Føler du deg trøtt eller lider du av stress og uro? Skjoldbruskkjertelen påvirker mer enn man kan tro, den styrer viktige funksjoner, både mentalt og fysisk. Vår enkle test som du gjør hjemme gir deg et klart og raskt svar.
Klikk her for å bestille vår skjoldbruskkjerteltest.

Skjoldbruskkjertelen styrer kroppens forbrenning og danner viktige hormoner som styrer kroppens stoffskifte. Skjoldbruskkjertelhormonene transporteres med blodet der de har til oppgave å påvirke cellenes forbrenning av næringsstoffer i blodet. Ved for høy hormonproduksjon fra skjoldbruskkjertelen begynner kroppen å gå på høyvarv og resulterer i hjertebank, svimmelhet, økt appetitt, vektnedgang, skjelvninger og forstyrret søvn.

Hvis produksjonen er for lav, får du motsatte symptomer med vektøkning, tretthet, frossenhet og forstoppelse. En normal fungerende hormonproduksjon i skjoldbruskkjertelen er derfor avgjørende for optimal helse. Med våre skjoldbruskkjerteltester tar du kontroll over din egen helse og får sikre, smidige og raske svar.

Her kan du kjøpe skjoldbruskkjerteltest.

Test av T4, T3 og TSH

T4 er et stoff som dannes av aminosyren tyrosin og jod. Det er et prohormon til hormonet T3 (trijodtyronin). Stoffet produseres i skjoldbruskkjertelen, hvorfra det transporteres med blodet til cellene i kroppen. Analyse av T4, i kombinasjon med TSH og T3, gir vanligvis pålitelige svar hvis skjoldbruskkjertelen produserer for lite hormon.

Hypofyshormonet TSH produserer hormoner som kontrollerer kroppens metabolisme. Hvis overproduksjon oppstår, blir kroppen overopphetet og reagerer med rask puls, svette, vekttap og dårlig søvn. I vår skjoldbruskkjerteltest gir analysen av TSH, T3 og T4 beskjed om skjoldbruskkjertelhormoner produseres i normal mengde eller ikke. Vår større skjoldbruskkjerteltest tester også antistoffer for å vise om det er noen underliggende sykdommer der det egne immunforsvaret vender seg mot kroppen (såkalte autoimmune sykdommer).

sköldkörteltest

Hvordan fungerer våre skjoldbruskkjerteltester?

Du kan enkelt bestille testene her på quicktest.no og betale i kassen. Vi leverer allerede dagen etter om det er en ukedag. Du tar deretter testen hjemme i fred og ro, og en detaljert bruksanvisning på norsk følger alltid med våre tester. Vår CE-godkjente skjoldbruskkjerteltest brukes blant annet i helsevesenet, og betraktes som svært sikker, påliteligheten er ca 95,5%. Hvis skjoldbruskkjerteltesten viser noen unormale nivåer kontakter du din fastlege for videre undersøkelse.
Det bør tas i betraktning at skjoldbruskkjertelanalyser ofte er komplekse og må kanskje suppleres med andre analyser, for eksempel binyrene, for å utelukke andre problemer. Hvis du lider av tretthet, døsighet, svimmelhet eller pendler uforklarlig i vekt er det en god idè å satse på en skjoldbruskkjerteltest for å utelukke ubalanser i skjoldbruskkjertelhormonene. Disse tilleggsundersøkelsene utføres av en lege eller spesialist.

Vanlige spørsmål om vår skjoldbruskkjerteltest

Hvor pålitelig er skjoldbruskkjerteltesten deres?

Vår skjoldbruskkjerteltest anses å være veldig sikker og pålitelig, den har blitt brukt i helsevesenet i ca 10 år. Når testen utføres korrekt, er påliteligheten ca 95,5%. Våre tester er selvfølgelig CE-godkjente.

Må jeg stikke meg i fingeren?

Ja, med et raskt og smertefritt stikk i fingeren fanger du noen dråper blod inn i en pipette. Blodet dryppes deretter sammen med den medfølgende fortynningsvæsken i testkassetten, etter noen minutter avleses resultatet. Alt du trenger for å gjøre skjoldbruskkjerteltesten er inkludert i forpakningen.

Hva gjør jeg hvis testen er negativ?

Du er mest sannsynlig fri for sykdom i skjoldbruskkjertelen. Hvis du opplever symptomer, bør du alltid kontakte legen din for videre undersøkelse.

Hvordan virker deres skjoldbruskkjerteltest?

Vår skjoldbruskkjerteltest indikerer forhøyede nivåer av TSH. Forhøyde nivåer behøver ikke bety at du er alvorlig syk – det kan skyldes mange forskjellige tilstander. Derfor er det viktig å konsultere en lege eller helsesenter ved et positivt resultat. Da vil legene gjøre en mer grundig undersøkelse av hva symptomene dine kan skyldes.

Testen kan lett leses av etter noen få minutter.